A.H. Kooistrastraat 140

2441 CP, Nieuwveen

Vraagprijs: € 1.250.000,- k.k.

A.H. Kooistrastraat 140, 2441 CP, Nieuwveen

Vraagprijs: € 1.250.000,== k.k.

Wonen in dit monumentale pand is bijzonder en bovenal uniek. U wordt dagelijks omringd met karakteristieke kenmerken, schitterende details en mede daardoor een ongekende sfeer. De geschiedenis van het pand geeft haar een prachtige charmante uitstraling. De A.H. Kooistrastraat 140 ligt te midden van het Groene Hart. Dit pand is in 1926 gebouwd en heeft jarenlang dienstgedaan als gemeentehuis van de Gemeente Nieuwkoop. Op dit moment wordt het pand gebruikt als kantoorruimte, maar er zijn – in overleg – diverse mogelijkheden.

Zo kunt u het pand verbouwen tot een woonhuis. Om hier een goed beeld van te krijgen treft u in de mediabestanden diverse impressies aan. Dankzij de riante omvang van zowel het voormalig gemeentehuis als van het perceel en het bijgebouw zijn er tal van mogelijkheden. Zo kan de garage worden omgebouwd tot zomerhuis of gastenverblijf. Een kleine bed and breakfast is hierin ook realiseerbaar en zal dankzij de prachtige omgeving (mogelijk) ook zeer goed aanslaan.

Nieuwveen (gelegen in gemeente Nieuwkoop) is een dorp tussen de plaatsen Alphen aan den Rijn en Aalsmeer. Dankzij de landelijke ligging kunt u hier dagelijks genieten van de natuurrijke omgeving. Wanneer u de behoefte heeft de drukte op te zoeken, bereikt u via diverse uitvalswegen binnen korte tijd de grote steden van de Randstad. Ideaal!

Benieuwd naar alle kenmerken van dit historische gebouw? Lees de rest van de kenmerken en kom het met eigen ogen bewonderen.

• Dankzij de voormalige functie van gemeentehuis, beschikt het pand over een riant perceel met parkeergelegenheid op eigen terrein. In zijn totaliteit kunnen er 22 auto’s worden geparkeerd. De voormalige parkeerplaats kan worden omgetoverd tot royale buitenruimte met diverse terrassen en plantenborders. In de mediabestanden is een impressie gemaakt voor een mogelijk tuinontwerp.
• Het perceel heeft een grootte van 1.388 m2. Het pand heeft een gebruiksoppervlakte van 442,1 m2. Er zijn twee verdiepingen en een vliering. Ook hiervoor is een ontwerp gemaakt wanneer u het pand ombouwt tot een woonhuis. Dankzij het oppervlak kunnen er meerdere ruimtes worden gecreëerd met functies als; een werkkamer, een speel/kinderkamer, een gastenkamer, een wasruimte en meerdere slaap- en badkamers. Zo wordt de A.H. Kooistrastraat 140 een prettig thuis voor het hele gezin.
• Ook is er een zomerhuis/gastenverblijf realiseerbaar en wel in de voormalige brandweerkazerne van het dorp; de naastgelegen garage. De garage is zeer riant en heeft een oppervlakte van ruim 30m2. De achterliggende werkplaats heeft een oppervlakte van nog eens 25 m2. In de mediabestanden treft u een ontwerp aan voor dit bijgebouw.

Kadaster:
Gemeente : Nieuwveen
Sectie : A
Nummer : 2357
Groot : 13 a 88 ca
Bouwjaar : 1926
Inhoud : 2095 m³ (volgens NEN 2580)
Woonoppervlakte : 353 m² (volgens NEN 2580)

De woning wordt collegiaal verkocht met Basis Bedrijfshuisvesting.

De koopakte zal uitsluitend worden opgemaakt volgens het model van de NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars) en de leveringsakte door een door de koper aan te wijzen notaris.

Aan de tekst of de afmetingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Overdracht
Koopprijs
€ 1.250.000,- k.k.

Status
Beschikbaar

Aanvaarding
In overleg
Bouw
Huidig gebruik
Woonruimte

Bouwvorm
Bestaande bouw

Bouwjaar
1926
Oppervlakte & inhoud
Gebruiksoppervlakte woonfunctie
0 m2

Gebruiksoppervlakte overige functies
34 m2

Perceel oppervlakte
1.388 m2

Inhoud
2.095 m3
Woning
Huidig gebruik
Woonruimte

Huidige bestemming
Woonruimte

Liggingen
In centrum, In woonwijk, Open ligging

Inhoud
2.095 m3

Gebruiksoppervlakte woonfunctie
0 m2

Gebruiksoppervlakte overige functies
34 m2

Buitenruimtes gebouwgebonden of vrijstaand
0 m2

Perceel oppervlakte
1.388 m2

Bouwjaar
1926

In aanbouw
Nee

Bijzonderheden
Monumentaal pand, Gedeeltelijk gestofferd, Beschermd stads of dorpsgezicht

Isolatievormen
Grotendeels dubbelglas

Dak type
Zadeldak

Dak materialen
Pannen

Voorzieningen
TV kabel, Airconditioning

Parkeer faciliteiten
Openbaar parkeren, Op eigen terrein, Op afgesloten terrein

Aantal kamers
8
Installatie
Soorten verwarming
CV ketel

CV ketel type
Nefit

CV ketel bouwjaar
2003

CV ketel brandstof
Gas

CV ketel eigendom
Eigendom

CV ketel combiketel
Ja

Soorten warm water
CV ketel
Tuin
Tuintypen
Tuin rondom

Kwaliteit
Verzorgd

Achterom
Nee
Garage
Soorten
Vrijstaand steen

Voorzieningen
Elektra

Capaciteit
2

Lengte
703 m

Breedte
429 m

Oppervlakte
30 m2

Isolatievormen
Geen isolatie

Totaal aantal garages
1

Plattegronden