Ringdijk 3

2391 HZ, Hazerswoude-Dorp

Vraagprijs: € 2.150.000,- k.k.

Ringdijk 3, 2391 HZ, Hazerswoude-Dorp

Een parel in het Groene Hart!

Aan de rand van Hazerswoude-Dorp, midden in het weidse polderlandschap van het Groene Hart, ligt deze prachtige buitenplaats. Het perceel biedt niet alleen plaats aan het landelijke woonhuis, gebouwd in de stijl van de jaren ’30, maar ook aan een grote materialenschuur en een riante garage, met daarboven een sfeervol gastenverblijf. Dit samenspel van belendende panden maakt dit object tot een unieke kans voor mensen én liefhebberijen die ruimte nodig hebben. Dus of je nu van paarden houdt of van oldtimers, of toch liever kiest voor een dubbele bewoning: aan de Ringdijk 3 creëren toekomstige bewoners hun eigen koninkrijk.

Wát een mooie locatie
Wat deze plek vooral zo bijzonder maakt, is de unieke ligging. Hier woon je voelbaar midden in het Groene Hart, met alle landelijke rust van dien. Tegelijkertijd is de levendigheid van de Randstad binnen handbereik, en is de dorpskern van Hazerswoude dichtbij voor alle dagelijkse voorzieningen. Het buitengevoel wordt versterkt door de fraai aangelegde tuin en het bijbehorende weiland. Zo ver als je kunt kijken, strekt het Hollandse weidelandschap zich voor je uit.

Klassiek landelijk beeld
Via een fraai beklinkerde brug, voorzien van een hekwerk, betreed je het perceel. De drie hoofdgebouwen liggen in een carrévorm aan het cirkelvormige erf, bestraat met klassieke waaltjes. De rieten kappen, de donkergroene dubbele staldeuren en de ramen met roeden schetsen een klassiek landelijk beeld. Vanaf het erf rijd je zo de grote garage in, met meer dan voldoende ruimte voor verschillende voertuigen. Links daarvan ligt de materialenschuur, met een authentiek opengewerkt dak. Rechts vinden we het woonhuis, waarachter een serre is bijgebouwd. Het woonhuis en de garage zijn met elkaar verbonden door een bemuurde poort.

Ruimte om te leven…
Het tweelaagse woonhuis heeft een mooie rieten kap en het schone metselwerk is deels van buiten naar binnen doorgetrokken. De woonkamer is opengewerkt tot het dak en deze vide, met rustieke dakbalken, geeft een ruimtelijk effect. Op de begane grond bevinden zich, naast de ruime living en de leefkeuken, ook nog een slaapkamer, badkamer, bijkeuken en werkkamer. Vanuit de woonkamer betreed je de serre, die prachtig uitkijkt over de tuin en het groen. Op de eerste verdieping zijn ook nog drie slaapkamers gesitueerd, dus met recht kunnen we zeggen dat de bewoners alle ruimte van leven krijgen.
… en ruimte om zelf in te delen

Het perceel heeft een 100% woonbestemming. Dit betekent dat de materialenschuur (14,5 x 9,5 meter) en de garage (21 x 9 meter) volledig aangewend kunnen worden voor persoonlijke hobby’s en wensen. Je zou kunnen denken aan het buitenleven, bijvoorbeeld voor het houden van paarden, maar uiteraard kunnen deze ruimtes ook dienen als atelier, toonzaal, privé wellness of zelfs voor het creëren van aanvullende woonruimte. Het sfeervolle gastenverblijf – voorzien van een eigen keuken en badkamer – leent zich ook voor een dubbele bewoning, bijvoorbeeld met ouders of volwassen kinderen. Kortom: mogelijkheden te over om individuele dromen te verwezenlijken. Aan de ruimte zal het niet liggen!

KADASTRAAL BEKEND:
Gemeente: Hazerswoude
Sectie: H
Nummer: 65, 2571 en 64
Groot: totaal 14.425 m2
en
Gemeente: Benthuizen
Sectie: E
Nummer: 40
Groot: 180m2
Bouwjaar: 1994
Woonoppervlakte: 167 m2 (exclusief gastenverblijf)
Garage, gastenverblijf en berging: 334 m2
Inhoud: 704 m3

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Er wordt door ons geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.
Deze verkoopinformatie mag niet worden beschouwd als een aanbieding of een offerte en wordt verstrekt onder voorbehoud van goedkeuring door de verkoper(s). Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Er is slechts sprake van een overeenstemming op het moment, dat de door makelaar opgestelde koopovereenkomst door beide partijen is beoordeeld en ondertekend. Tot dat moment hebben beide partijen het recht om af te zien van een transactie, zonder enige kostenvergoeding etc. Er wordt gebruik gemaakt van de NVM-koopovereenkomst. In alle overeenkomsten bedraagt de waarborgsom/bankgarantie 10% van de koopsom.

Overdracht
Koopprijs
€ 2.150.000,- k.k.

Status
Beschikbaar

Aanvaarding
In overleg
Bouw
Huidig gebruik
Woonruimte

Bouwvorm
Bestaande bouw

Bouwjaar
1994
Oppervlakte & inhoud
Gebruiksoppervlakte woonfunctie
28 m2

Gebruiksoppervlakte overige functies
10 m2

Perceel oppervlakte
15.245 m2

Inhoud
704 m3
Woning
Huidig gebruik
Woonruimte

Huidige bestemming
Woonruimte

Liggingen
Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Open ligging, Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen

Inhoud
704 m3

Gebruiksoppervlakte woonfunctie
28 m2

Gebruiksoppervlakte overige functies
10 m2

Buitenruimtes gebouwgebonden of vrijstaand
0 m2

Perceel oppervlakte
15.245 m2

Bouwjaar
1994

In aanbouw
Nee

Bijzonderheden
Gedeeltelijk gestofferd

Isolatievormen
Dubbelglas

Dak type
Zadeldak

Dak materialen
Riet

Energieklasse
C

Energielabel einddatum
23 februari 2034

Voorzieningen
Mechanische ventilatie, TV kabel

Parkeer faciliteiten
Op eigen terrein, Op afgesloten terrein

Aantal kamers
7

Aantal slaapkamers
4
Schuur/berging
Soort
Vrijstaand steen

Voorzieningen
Voorzien van elektra, Voorzien van water

Isolatievormen
Geen isolatie

Totaal aantal
1
Installatie
Soorten verwarming
CV ketel

CV ketel type
Nefit CW4

CV ketel bouwjaar
2017

CV ketel brandstof
Gas

CV ketel eigendom
Eigendom

CV ketel combiketel
Ja

Soorten warm water
CV ketel
Tuin
Tuintypen
Tuin rondom

Kwaliteit
Verzorgd

Totale oppervlakte
2.000 m2

Achterom
Ja
Garage
Soorten
Vrijstaand steen, Parkeerplaats

Voorzieningen
Verwarming, Elektra, Water, Elektrische deur

Capaciteit
6

Lengte
2.146 m

Breedte
705 m

Oppervlakte
151 m2

Isolatievormen
Gedeeltelijk dubbelglas

Totaal aantal garages
1