Taxatie

Taxaties

Er zijn verschillende redenen om een taxatie of een waardebepaling aan te vragen. Bij de aankoop of verkoop van een woning, maar ook bij een verbouwing, een echtscheiding of een hypotheekverandering. In al deze gevallen kunt u bij ons terecht voor een onafhankelijke beoordeling.

Afspraak maken?

Wat heeft u nodig?

Er zijn twee vormen van taxatie: een basistaxatie en een NWWI taxatie. Doorgaans verlangen financiële instellingen een NWWI taxatie, omdat hieruit een rechtsgeldig rapport voortvloeit. Wij raden u daarom aan om na te vragen welke voorwaarden aan de taxatie verbonden zijn.

We spreken van een waardebepaling als we worden ingeschakeld om de verkoopprijs te bepalen.

Basistaxatie € 745,- incl. BTW
Standaard checks Basisonderzoek
NWWI taxatie € 745,- incl. BTW
Standaard checks Extra controle Vakkundige onderbouwing

Erkende taxateur

Alleen een erkende taxateur mag een taxatie uitvoeren. Die certificering is nodig om verzekerd te zijn van een onafhankelijke, deskundige blik. Uiteraard voldoen onze taxateurs aan die hoge eisen, zodat u gegarandeerd bent van een objectieve inschatting en een betrouwbaar rapport.

Afspraak maken?

Onafhankelijk oordeel

Bij een taxatie spelen verschillende partijen en belangen een rol. Naast de koper en de verkoper zijn vaak ook de bank, de hypotheekverstrekker en soms de belastingdienst betrokken. Juist daarom wordt de expertise van een onafhankelijke derde ingeroepen, zodat er een objectieve waarde aan de woning wordt verbonden. Dit biedt houvast aan alle belanghebbenden.

Afspraak maken?